Walmart achizitioneaza startup-ul VR – Spatialand Da o nota articolului

0
781
Vizionari
walmart

Walmart achizitioneaza startup-ul VR – Spatialand, pentru a dezvolta spatii de vanzare virtuale.

Majoritatea tehnologiilor create in VR au fost axate pe dezvoltarea hardware-ului si a continutului pentru jocuri și divertisment, ignorand posibilitatile de dezvoltare din retail. Noi credem ca realitatea virtuala are potentialul de a reinventa experienta consumatorilor – cu o experienta numita comert contextual.

Walmart a fost de acord sa achizitioneze un start-up putin cunoscut, denumit Spatialand, pentru o suma nedezvaluita, inca. Spatialand creeaza instrumente care le permit creatorilor de continut sa-si transforme activitatea 2D in experiente imersive VR.

Afacerea a fost efectuata de catre magazinul nr. 8 – incubatorul tehnologiei Walmart pentru a dezvolta experiente inovative de vanzare.

Fondatorul Spatialand si 10 angajati isi vor aduce expertiza VR echipei Walmart. Directorul magazinului nr. 8, Katie Finnegan, va prelua functia de CEO interimar al companiei tinere.

Finnegan nu a spus ce va face exact echipa Spatialand pentru mega-gigantul de retail sau cum Walmart intentioneaza sa includa VR in modelul sau de afaceri.

Daca Walmart a facut un mare pariu cu un startup VR, este o veste buna pentru industria VR in ansamblul sau.

Da o nota articolului