VR Escape Room – Aventura si distractie Da o nota articolului

0
902
Vizionari
header_escapeRoom

Un escape room este un joc in care tu si echipa ta sunteti incuiati intr-o camera din care trebuie sa evadati.

Pentru asta trebuie sa gasiti indicii ascunse in camera, sa rezolvati diverse puzzle-uri (enigme) care va vor ajuta sa evadati. Daca detii un sistem VR (HTC Vive, Oculus Rift, Gear VR, etc.), iti poti pune mintea la contributie si abilitatile de a rezolva enigme intr-un astfel de joc, dar in Realitatea Virtuala.

Interesant este ca in VR, se pot adauga elemente care ar fi imposibil de adaugat intr-un joc real de Escape Room, mentinand insa acel sentiment esential de urgenta si anxietate!

Mai jos regasesti cateva exemple de astfel de jocuri.

Nevrosa: Prelude – GratuitNevrosa

Te-ai trezit într-un loc ciudat – este un vis sau o realitate? Ce ai voie sau nu, sa faci? Ești singur aici? Cam astea sunt primele intrebari care iti vin in minte cand imersezi in Nevrosa:Prelude.

Camerele si atmosfera au un aer art-deco intuencat, sunetele sunt misterioase si se aud in functie de pozitia ta in camera. Foarte important este ca tu decizi cum se termina “cosmarul”, existand mai multe variante de final.

Poate fi jucat cu HTC Vive sau Oculus Rift.

Belko VR: An Escape Room Experiment – Gratuit

In calitate de angajat al unei companii multinationale misterioase – Belko Inc, trebuie sa supravietuiesti unei zile de lucru neobisnuita. Impreuna cu inca 80 dintre angajati, sunteti prinsi in interiorul unitatii in care lucrati. Trebuie sa scapati din birou, rezolvand mai multe puzzle-uri complexe sau veti muri.

Abode – 9.99$

Abode

Actiunea din Abode are loc intr-un univers Sci-Fi noir. Esti un detectiv care trebuie sa investigheze un apartament misterios, pentru a-i afla secretele. Va trebui sa ridici, sa inspectezi, sa deschizi, sa repari sau sa folosesti obiecte sau mobilierul din camera, pentru a descoperi ce ascund fiecare.

 

 

Da o nota articolului