TPCast – Oculus Rift si HTC Vive fara nicio conexiune prin cablu la PC Da o nota articolului

0
1674
Vizionari
oculus_module

Cel mai mare inconvenient actual al sistemelor VR este ca depind de cablurile pentru conectarea acestora la PC. Datorita lui TPCast, poti folosi Oculus Rift si HTC Vive, fara nicio conexiune prin cablu la PC

Atat Oculus cat si HTC au inceput sa dezvolte si sa lucreze la tehnologii care sa permita folosirea sistemelor VR fara fir, promitand casti wireless pe viitor. Pana atunci, daca vrem sa ne bucuram de tot spatiul pe care il avem la dispozitie si sa scapam de toate cablurile de conectare, exista o singura solutie – Adaptorul Wireless de la TPCAST.

Adaptorul TPCAST este un dispozitiv care se ataseaza la casca VR, transformand casca intr-o casca wireless, inlocuind cablurile de conectare ale castii. Bazat pe tehnologie de varf, adaptorul TPCAST pastreaza calitatea video si menține latenta sub 2 ms.

Pachetul TPCAST este format din:

Modul PC TX

TX transmite video si audio VR, de la PC la HMD(Head Mounted Device) la o inalta calitate si asigura o latenta redusa.

Modul RX

Modulul RX capteaza datele din modulul TX. Afiseaza informatiile video de pe HMD si transfera sunetul catre casti.

Baterie

Bateria este sigura si eficienta, oferind destula putere modulului RX cat si HMD-ului. Permite o alimentare de pana la 2 ore, existand si o baterie XL cu o durata de viata de 5 ore. Bateria este interschimbabila, ceea ce permite o durata de functionare prelungita.

Modulul TPCAST a fost creat initial pentru a functiona impreuna cu HTC Vive. Din luna decembrie anul acesta, TPCAST ofera modulul si pentru Oculus Rift.

Specificatii

Format video: HDMI
Rezolutia video: 2K (2160 * 1200)
Rata de refresh: 90Hz
Format audio: 16bit 44100 Hz, 16bit 48000 Hz
Latenta <2ms
Interval de transmisie> 5m 360 °
Consum de energie: 4W
Durata de viata a bateriei: 5 ore (baterie XL).

Da o nota articolului