SteamVR aduce imbunatatiri majore dupa ultimul update 5/5 (1)

0
1134
Vizionari
SteamVR
Imaginea apartine steamvr.com

In data de 27 noiembrie, SteamVR a lansat un update major care a adus o serie de imbunatatiri importante.

Printre acestea se numara Motion Smoothing si actualizari la controlerul/tastatura interfetei UI, precum si o serie de noi caracteristici sau corectii de bug-uri.

Motion Smoothing

Aceasta caracteristica permite mai multor jucatori de pe mai multe configuratii de PC-uri sa joace jocuri si experiente VR de inalta fidelitate.

Cum functioneaza

Daca aveti un televizor cu ecran plat, este posibil sa cunoasteti termenul Motion Smoothing. Televizoarele aplica Motion Smoothing prin interpolarea intre doua cadre existente pentru a crea un cadru nou in interior. Acest lucru imbunatateste cadrele si creste framerate-ul, dar, de asemenea, adauga latenta – oferind rezultate pasibile pentru televiziune.

Modul in care SteamVR aplica Motion Smoothing este putin diferit. Atunci cand SteamVR vede ca o aplicatie nu va avea un framerate necesar unei experiente corecte, Motion Smoothing isi face aparitia. Verifica ultimele doua cadre livrate, estimeaza miscarea si animatia si extrapoleaza un nou cadru.

Asta inseamna ca jucatorul primeste un framerate de 90 Hz pentru Vive si Vive Pro, dar aplicatia trebuie doar sa afiseze 1 din fiecare 2 cadre, reducand dramatic cerintele de performanta.

Daca preferati sa rulati fara aceasta functie, trebuie doar sa consultati sectiunea “Setari> Video” sau “Setari> Aplicatii” pentru a controla momentul in care Motion Smoothing sa porneasca

Motion Smoothing functioneaza pentru sistemele care ruleaza Windows 10 cu un GPU NVIDIA.

Motion Smoothing nu functioneaza atunci cand se utilizeaza castile Oculus Rift sau Windows Mixed Reality cu SteamVR.

SteamVR a continuat sa lucreze la actualizari pentru SteamVR Input si a facut pasi importanti in sistemul general si experienta utilizatorului.

Pe scurt, utilizatorii SteamVR care folosesc in mod obisnuit tool-ul pentru crearea de scurtaturi pentru controlere dedicate, vor putea crea scurtaturi personalizate pentru orice controler, indiferent daca are suport oficial sau nu.

Interfata de utilizare este disponibila acum pe aplicatia desktop, gasita in submeniul “Devices” din fereastra utilitarului “SteamVR”.

Vedeti aici toate update-urile lansate odata cu ultima versiunea SteamVR.

Da o nota articolului