Pasionat de cultura egipteana? Viziteaza Nefertari. 5/5 (1)

0
1564
Vizionari
nefertari
Imaginea apartine ExperiusVR

Realitatea virtuala ne ofera posibilitatea sa traim experiente unice pe care nu le-am putea experimenta intr-o viata actuala sau poate chiar viitoare – cum ar fi vizitarea unor planete.

Nefertari: Journey to Eternity este un tur virtual care ne ofera sansa sa vizitam un vechi mormant egiptean.

Nefertari
Imaginea apartine ExperiusVR

Dezvoltat de ExperiusVR, Nefertari: Journey to Eternity a recreat mormantu vechi de 3000 de ani al reginei egiptene Nefertari. Studioul a folosit tehnologia fotogrammetriei pentru a captura texturi de inalta rezolutie din interiorul mormantului si a lucrat cu CuriosityStream pentru a recrea scanarea digitala a imaginilor.

Nefertari: Journey to Eternity este un bun exemplu al viitorului educatiei VR. Desi videoul este destul de scurt, calitatea experientei va permite sa vizualizati detalii ale vietii reginei – inclusiv reprezentarile culturii si religiei egiptene. Mormantul, care este asezat in Valea Reginelor (Valley of the Queens) si a fost construit in jurul anului 1255 i.Hr., este luminat cu ajutorul lampilor cu ulei, oferind o imagine destul de realista, asemanatoare cu perioada in care a fost construit. Puteti explora si zone neiluminate, avand la dispozitie o lanterna pentru a va bucura de orice detaliu, indiferent de zona in care se afla.

Explorarea mormantului ofera si un ghid, pe care il puteti activa in orice moment al turului.

Nefertari: Journey to Eternity este disponibil gratuit pe Steam si Viveport.

Da o nota articolului