Pana in 2024 piata globala VR/AR va ajunge la 547,20 miliarde de dolari 5/5 (1)

0
1281
Vizionari
Piata de VR si AR

Transparency Research Market (TMR) au realizat un studiu care preconizeaza ca pana in 2024 valoarea pietei globale VR/AR va ajunge la 547,20 miliarde de dolari.

Piata globala VR/AR a cunoscut o crestere notabila in ultimul timp. Progresele semnificative in tehnologie au sporit remarcabil aceasta piata.

Piata mondiala pentru realitatea virtuala si augmentata este estimata sa raporteze o rata anuala de crestere de 92,50% intre 2016 si 2024, crescand astfel posibilitatea de a ajunge la 547,20 miliarde USD pana la sfarsitul anului 2024.

In ceea ce priveste realitatea augmentata, aceasta va inregistra o crestere relativ rapida in perioada prognozata, datorita cererii ridicate de dispozitive de realitate augmentata in mass-media si divertisment, asistenta medicala, jocuri si sectoarele de productie.

Piata de VR si AR

Software-ul, hardware-ul si serviciile sunt componentele cheie ale pietei globale pentru realitatea virtuala si augmentata.

In 2015, segmentul hardware a condus piata globala cu o cota de aproape 73%. Cu cererea tot mai mare de dispozitive tehnologice avansate si de realitate augmentate, cum ar fi ochelari, casti, console si senzori, segmentul se asteapta sa-si mentina pozitia de lider inca cativa ani.

Educatia, sanatatea, comertul cu amanuntul, constructiile, jocurile, industria automobilelor, divertismentul, industria prelucratoare si energia, precum si sectoarele de aparare si aerospatiala sunt principalii utilizatori finali ai dispozitivelor si serviciilor realitatii virtuale si augmentate din intreaga lume.

Daca esti interesat sa citesti rapoartele complete, le gasesti pe site-ul TMR.

Da o nota articolului