OnePlus 6T, Xperia XZ3, Nokia 8.1 primesc suport ARCore 5/5 (1)

0
905
Vizionari
Telefoane ARCore
Imaginea apartine OnePlus.

Noi dispozitive au fost adaugate in lista principala Google a dispozitivelor compatibile cu ARCore.

Sunt incluse unele dintre cele mai recente telefoane, inclusiv Nokia 8.1, OnePlus 6T si Sony Xperia XZ3.

Pentru ca un dispozitiv sa fie suportat, inseamna ca a trecut procesul Google de certificare.

Certificarea se refera in primul rand la urmarirea sensibila a miscarii, care se realizeaza prin combinarea imaginii camerei si a ceea ce detecteaza senzorul de miscare pentru a determina modul in care dispozitivul utilizatorului se deplaseaza in lumea reala.

Pentru a certifica fiecare dispozitiv, Google verifica calitatea camerei, senzorii de miscare si arhitectura de design. De asemenea, dispozitivul trebuie să aiba un procesor suficient de puternic care se integreaza cu designul hardware pentru a asigura performante bune si calcule eficiente in timp real.

Google si-a actualizat oficial lista de dispozitive certificate ARCore pentru a include inca 10 telefoane, cu telefoane puternice de la Huawei, cu aparitii suplimentare de la Nokia, OnePlus, Samsung, Sony si Xiaomi.

Cel mai interesant dispozitiv de pe aceasta lista este Nokia 8.1, care nu a fost inca anuntat oficial sau chiar numit oficial.

Iata lista completa a dispozitivelor noi adaugate in lista de compatibilitate ARCore:

Huawei Onor 8X
Huawei Honor View 10 Lite
Huawei Mate 20X
Huawei Porsche Design Mate 20 RS
Nokia 8.1
OnePlus 6T
Samsung Galaxy J7 (2017), modelul Galaxy J7 Pro – (modelele SM-J730)
Sony Xperia XZ3
Xiaomi Mi Mix 3

Aici puteti gasi lista completa cu telefoanele compatibile ARCore.

De la lansarea sa de anul trecut, Google a imbunatatit in mod constant ARCore si l-a facut disponibil pe tot mai multe dispozitive. Lista cuprinde un numar semnificativ de dispozitive emblematice, dar include si un numar de smartphone-uri middle range.

Google mai noteaza ca unele dintre aceste dispozitive vor trebui să aiba cel putin Android 8.0 pentru ca ARCore sa functioneze.

ARCore este succesorul proiectului Tango Google, care a fost dezvaluit in 2014. Dupa 4 ani de la lansare, doar doua dispozitive cu Project Tango au fost puse la dispozitia consumatorilor, Lenovo Phab 2 Pro si Asus Zenfone AR. ARCore, pe de alta parte, nu are nevoie de senzori suplimentari pentru a functiona. Ca urmare, poate fi compatibil cu mai multe dispozitive, iar lista creste constant.

Da o nota articolului