O noua era pentru jocuri si divertismentul VR – Oculus Connect 5 (OC5) 5/5 (2)

0
995
Vizionari
Oculus-Connect-5
Imaginea apartine Oculus.

In cadrul Oculus Connect 5 (OC5) – Conferinta anuala tinuta de Facebook, Oculus ne prezinta planurile sale pentru viitor, noi jocuri VR dar si noutati hardware.

In ziua 1 a Oculus Connect 5, a fost prezentat Oculus Quest (primul sistem VR all-in-one conceput pentru jocuri), o noua experienta VR de la Star Wars, creata de ILMxLAB si actualizari interesante pentru Rift si Oculus Go.

Oculus Quest

Oculus a anuntat ca noua casca VR, Oculus Quest, va costa 399 de dolari si se va lansa in primavara anului 2019. CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg spune ca “cu Oculus Quest vom finaliza prima noastra generatie de produse Oculus”. Oculus Quest combina atributele cheie ale sistemului VR ideal – un design wireless, controlere si o urmarire completa a pozitiei(6DoF). Daca putem aduce aceste trei calitati într-un singur produs, credem ca acesta va fi fundamentul unei noi generatii de VR”.

Oculus Quest este o versiune a ceea ce anterior era cunoscut sub numele de Project Santa Cruz. Foloseste controlere de miscare asemanatoare cu Oculus Touch si patru camere ce ofera urmarire pozitionala – bye bye external sensors.

Casca VR Oculus Quest utilizeaza aceeasi optica ca si Oculus Go, cu o rezolutie de 1600 x 1440px pe ochi, dar cu optiunea de ajustare a distantei dintre lentile. De asemenea, ca si Oculus Go, Oculus Quest include difuzoare incorporate, dar cu un bas imbunatatit.

Controlerele Oculus Quest au aceeasi dispunere a butoanelor ca si controlerele Touch ale lui Rift, dar cu inelul de urmarire inversat, asa ca inelele se afla deasupra mainilor, in loc de sub ele (probabil acest lucru ajuta la obtinerea 6DoF).

Vader Immortal: Un serial Star Wars VR

In cadrul conferintei s-a anuntat si Vader Immortal: O serie de seriale Star Wars VR – o poveste a Star Wars de la ILMxLAB, care va debuta in exclusivitate pe Oculus Quest in 2019. Vader Immortal va va permite sa patrundeti in universul Star Wars si sa folositi o sabie ca un adevarat Jedi.

Actualizări pentru Oculus Rift

Rift Core 2.0 include noi instrumente dev si caracteristici sociale pentru a conecta mai usor oamenii cu jocuri in VR. Aplicatia mobila Oculus sprijina acum, de asemenea, Rift, ajutandu-va sa descoperiti evenimente, sa va conectati cu prietenii si chiar sa instalati jocuri la distanta direct de pe PC.

Rift primeste si jocuri noi, inclusiv Lone Echo II si Echo Combat de la Ready To Dawn, Defector de la Twisted Pixel Games si Final Assault de la Phaser Lock Interactive.

De asemenea, s-au anuntat noi caracteristici ale platformei Rift pentru a ajuta dezvoltatorii sa gaseasca modalitati suplimentare de a se conecta cu fanii si de a crea comunitati.

Click aici pentru a afla mai multe despre ultimele dezvoltari Rift.

 

Da o nota articolului