Noutati AR si VR din cadrul conferintei F8 Facebook 5/5 (1)

0
957
Vizionari
Facebook-F8

Tocmai ce s-a incheiat conferinta F8 Facebook, dedicata dezvoltatorilor, iar mai jos veti regasi ultimele noutati ce privesc realitatea augmentata si realitatea virtuala, dezvaluite in cadrul evenimentului.

In cadrul conferintei F8 , compania aduna creatori si antreprenori dedicati platformei Facebook, pentru a-si prezenta cele mai noi instrumente, produse si proiecte.

Oculus GO

Oculus Go
Imaginea apartine Oculus.com

Anuntata de anul trecut, casca Oculus Go a fost lansata oficial in cadrul evenimentului. Casca va fi comercializata in 23 de tari (Romania nu este inclusa, inca), si este destinata maselor, datorita accesibilitatii si usurintei utilizarii. Casaca functioneaza autonom, nu este nevoie de un telefon sau computer pentru a functiona. Are pretul de 200 de dolari pentru modelul de 32 GB si 250 de dolari pentru modelul de 64 GB.

Casca  imparte acelasi magazin de continut cu Oculus Rift și Gear VR. Cei de la Oculus declara ca va puteți astepta la doua – doua ore si jumatate de viata a bateriei in timp ce vizionati un clip video sau o jumătate pana la doua ore de viata a bateriei in timpul jocurilor. Comparat cu Gear VR, Go utilizeaza un tip diferit de lentile (Fresnel) si o tehnologie de afisare LCD RGB-band.

Rezultatul este un camp de vedere usor mai larg . Din pacate, putine aplicatii sunt suficient de optimizate pentru a profita cu adevarat de lentile si de afisare. Oculus Go are aceasi rezolutie de 1,280 × 1,440px pe ochi ca Gear VR, dar ecranul Go are un factor de umplere mai bun (spatiu mai mic intre pixeli), ceea ce contribuie la reducerea efectului “screen door effect”.

Oculus TV

Asa cum sugereaza si numele, aceasta este o aplicatie de vizionare TV pentru VR. Cand aplicatia va fi lansata, veti putea sa patrundeti intr-un mediu 3D cu un ecran imens si sa vedeti un video cu prietenii sau familia.

Aplicatiile care vor fi disponibile la lansare includ Netflix, Hulu, Showtime, Redbull, Pluto TV, video Facebook si chiar ESPN.

Oculus Venues

Oculus Venues nu este inca disponibila. Aplicatia va permite utilizatorilor sa vizioneze concerte live, sport, comedii si alte evenimente din intreaga lume impreuna cu prietenii si mii de alte persoane din VR. Oculus intentioneaza sa prezinte in VR, jocurile de baseball Major League, artisti precum Vance Joy in parteneriat cu AEG, muzicieni si evenimente de tip standup precum Gotham Comedy Club.

AR pentru platforma Messenger

Ca parte a unei versiuni beta, Facebook a inceput sa permita brandurilor selectate sa inceapa sa puna in aplicare filtrele AR pentru Messenger. Prin atingerea unui buton AR, aveti acces la o varietate de filtre augmentate de la companii precum Nike, KIA, Sephora si ASUS. Filtrul Sephora, de exemplu, va permite sa incercati diferite stiluri de machiaj si apoi sa incarcati fotografii sau videoclipuri prietenilor si familiei.

Camera VR volumetrica

Facebook a anuntat un nou parteneriat cu RED Digital Cinema, o companie digitala de film digitala, pentru a crea o camera VR bazata pe tehnologia Surround360 din Facebook. Camerele, care arata ca niste sfere acoperite de lentile, capteaza scena in 360 de grade si 3D. Cu tehnologia de procesare Facebook, continutul inregistrat va permite o miscare de 6DOF ce va conduce la un confort mai mare in timpul imersiunii.

Casca VR cu un camp de vizualizare de 140 de grade si afisaj varifocal

Facebook Headeset Prototype
Imaginea apartine Facebook.

Printre proiectele mentionate in cadrul evenimentului, este si prototipul “Half Dome”, o casca de tip Rift cu un camp de vizualizare de 140 de grade, afisaj varifocal si ceea ce pare a fi o tehnologie de urmarire a ochilor.

Da o nota articolului