Noi experiente de realitate augmentata la Apple Keynote 2018 5/5 (1)

0
758
Vizionari
Apple Keynote 2018
Imagine live stream Apple.

Pe langa lansarea noilor telefoane iPhone, actualizari de software sau noul Apple Watch, ieri am aflat si cum vede Apple viitorul experientelor AR. Si mi-a placut….

Pentru inceput trebuie sa va spun de A12 Bionic si “motorul neuronal” de generatie viitoare –
Modelul A12 Bionic, cel mai inteligent si mai performant cip montat vreodata pe vreun smartphone. Este dotat in premiera cu primul cip de 7 nanometri si ofera performante de top si eficienta energetica.

A12 Bionic ofera o arhitectura cu sase nuclee, cu doua nuclee de performanta de pana la 15 procente mai rapide, patru nuclee care sunt cu pana la 50% mai eficiente, un GPU cu patru nuclee de pana la 50% mai rapid, procesor de imagine (ISP), encoder video si multe altele.

Datorita lui A12 viitorul AR pare unul promitator. Printre restul anunturilor au fost prezentate si experiente bazate pe AR, care ruleaza pe platforma Apple ARKit 2.

Homecourt-Arkit2
Imagine live stream Apple.

Homecourt este aplicatia care mi s-a parut foarte cool si arata potentialul realitatii augmentate. Aplicatia recunoaste automat un teren de baschet si poate utiliza AI pentru a urmari aruncarile la cos sau stilul de joc. Homecourt analizeaza unghiul piciorului, viteza aruncarii si chiar inaltimea de la care arunca mingea un jucator.

In momentul de fata, mai multe colegii din S.U.A. folosesc aplicatia, inclusiv Duke, Stanford, Florida si altele.

Vedeti aici live stream-ul de ieri.

 

Da o nota articolului