Leap Motion – North Star, un prototip AR open-source care promite Da o nota articolului

0
885
Vizionari
Leap Motion
Imaginea apartine Leap Motion

Leap Motion a anuntat recent proiectul AR HMD, denumit Project North Star.

Leap Motion declara ca ceasta casca AR, are un camp de vizualizare pe diagonala de 95 ° si de 70 ° pe inaltime, cu suprapunere audio stereo de 65% si o rezolutie de 1600 × 1440px pe ochi. Casca va avea capacitatea de urmarire a mainilor la un unghi de 180 ° x 180 °. Interesant este ca Leap Motion nu va produce versiunea proprie de casca, va cere doar o taxa de acordare a licentei pentru software-ul de urmarire a mainilor. Cei de la Leap Motion au anuntat ca odata intrata in productie, aceasta caca va avea un pret de maxim 100$.

Fondata in 2010, Leap Motion a pornit initial ca dezvoltator de hardware si software . Desi primul lor proiect hardware a fost proiectat epntru desktop-uri, compania s-a indreptat spre VR si, mai recent, spre AR, explorand modul in care tehnologia lor de urmarire a mainilor poate permite mijloace noi si intuitive de a interactiona cu informatii virtuale si augmentate.

Leap Motion - prototip casca.
Imaginea apartine Leap Motion.

Casca North Star  va putea intelege pozitia mainilor si a degetelor utilizatorului, oferind posibilitatea de a interactiona cu elemente de UI virtuale.

Da o nota articolului