HTC Vive Pro – noua generatie de headset VR de la HTC Da o nota articolului

0
970
Vizionari

La CES 2018, HTC a dezvaluit Vive Pro. HTC Vive Pro este o versiune mai buna a setului cu casca originala Vive, cu casti incorporate si un adaptor wireless pentru libertate deplina.

Rezolutie imbunatatita

Vive Pro vine in primul rand cu un afisaj imbunatatit, care oferă 78% mai multi pixeli, cu o rezolutie de 2.880 x 1.600px (1440 × 1.600px pe fiecare ochi). La Vive original este relativ usor sa vezi subpixelii (punctele mici rosii, verzi si albastre care se amesteca impreuna pentru a se obtine restul culorilor). Noile lentile Vive Pro impreuna cu noua rezolutie duc la eliminarea subpixelilor.

Densitatea mai mare a pixelilor, duce la pixeli individuali mai putin vizibili si scaderea dedublarii (aliasing), rezultand intr-o claritate mai mare a imaginii. Astfel, Vive Pro ne duce mai aproape de a ne simti cu adevarat si mai natural, intr-un alt loc.

htc-vive-pro

Confort

Vive Pro vine cu o noua curea de prindere a castilor, mai confortabila, iar Vive Pro vine standard cu aceasta noua curea. Sistemul care leaga carcasa afisajului de partea din spate a curelei sunt, de asemenea, mai departe de tample si ajuta ca setul cu casca sa se simta mai lejer pe laturi.  Vive Pro se simte mai putin deranjant pe cap, oferind un echilibru mai bun. Noua casca Vive Pro vine acum si cu casti stereo detasabile.

Vive Pro mai aduce si cateva noi butoane utile. Pe partea stanga din spatele castilor exista o pereche de butoane pentru marirea / micsorarea volumului fara sa mai fie nevoie de a intra in meniul SteamVR. Pe partea dreapta in spatele urechii, se afla un buton care dezactiveaza microfoanele duale, acest buton va face mult mai usor sa dezactivati microfonul din VR, ca atunci cand vorbiti cu cineva din afara, sa nu deranjati partenerii virtuali.

Aspect vizual

Ca si aspect, veti observa o prima schimbare la culoarea castilor, care de acum vor fi, albastre. O alta modificare vizibila este reprezentata de aspectul camerelor de pe partea frontala, care acum seamana cu doi ochi. Cu doua camere pe fata, utilizatorii ar trebui sa obtina un camp de vizibilitate mai larg, iar vizualizarea poate fi si 3D.

Pretul

Vive Pro este un upgrade destul de impresionant fata de originalul Vive. Daca Vive Pro va fi comercializat la un pret cel putin egal cu originalul Vive la lansare, ne putem astepta la un pret de cel putin 800$. HTC spune ca ne va da mai multe detalii despre disponibilitatea si pretul Vive Pro in cursul acestui an.

Da o nota articolului