Google anunta actualizari majore ale ARCore 5/5 (2)

0
1787
Vizionari
ARCore
Imaginea apartine Google.

Acum trei luni, Google a lansat platforma ARCore, platforma pentru construirea de experiente de realitate augmentata (AR). Dupa nici trei luni, exista deja sute de aplicatii in magazinul Google Play care sunt construite cu ajutorul ARCore.

Ieri a avut loc conferinta Google I / O, iar Google a lansate un update major a ARCore. Cu noua actualizare, Google introduce cateva caracteristici noi si imbunatatite, cum ar fi AR social.

AR usecases
Imaginea apartine Google.

Vezi aici ce este Realitatea Augmentata (AR).

Hai sa vedem care sunt imbunatatirile aduse ARCore:

Experiente AR colaborative: multe lucruri sunt mai bune atunci cand le faci cu prietenii sau familia. Acest lucru este valabil si pentru AR, motiv pentru care Google introduce Ancore. Aceasta optiune va permite noi tipuri de experiente AR pe care sa le faci impreuna cu prietenii, cum ar fi redecorarea casei, jocurile, pictura, etc.. Vei putea sa faci acest lucru atat pe Android cat si pe iOs.

google_justALine
Imaginea apartine Google.

Detectia verticala a planului: ARCore are acum o detectie verticala a planului, ceea ce inseamna ca poti plasa obiecte AR pe mai multe suprafete, cum ar fi zidurile. Datorita unei capacitati denumite Augmented Images, vei putea sa aduci imagini la viata doar prin pozitionarea telefonului catre ele – cum ar fi sa vezi ce se afla in interiorul unei cutii fara sa o deschizi.

Dezvoltarea AR mai rapida: Cu Sceneform, dezvoltatorii Java pot acum sa construiasca aplicatii 3D imersive fara a trebui sa invete API-uri complicate, cum ar fi OpenGL. Sceneform poate fi folosit pentru a construi aplicatii AR de la zero, precum si a adauga caracteristici AR la cele existente.

Sceneform AR
Imaginea apartine Google.

Integrare AR in Google Maps: Google a combinat camera foto a smartphone-ului, vizualizarea digitala, Street View si Maps pentru a “reimagina navigarea pe jos”, permitand, sa vizualizezi indiciile de navigare cu ajutorul ARCore. Mai mult decat atat, au fost mentionate si cateva caracteristici viitoare, cum ar fi integrarea recunoasterii punctelor de interes, si chiar un mic prieten vulpe pentru a va ghida.

AR-maps
Imaginea apartine Google.
AR-maps
Imaginea apartine Google.

Daca doresti sa afli mai multe despre ARCore sau sa incepi sa construiesti aplicatii AR cu ajutorul ARCore, acceseaza acest link.

Da o nota articolului