Google a dezvoltat un microscop AR pentru a detecta cancerul 5/5 (1)

0
1258
Vizionari

O echipa de cercetatori de la Google, a creat un prototip de microscop ce foloseste realitatea augmentata, care poate ajuta la detectarea cancerului in timp real.

Microscopul de realitate augmentata (ARM), poate sa accelereze si sa democratizeze adoptarea de instrumente de invatare profunde pentru patologii din intreaga lume. Platforma consta intr-un microscop modificat, care permite analiza imaginii in timp real si prezentarea rezultatelor algoritmilor de “machine learning” direct in campul vizual. ARM-ul poate fi folosit impreuna cu microscoapele existente din spitale si clinici din intreaga lume folosind componente ieftine si usor accesibile.

Google a testat microscopul AR pentru a rula doi algoritmi diferiti de detectare a cancerului – unul pentru metastazele cancerului de san si altul pentru cancerul de prostata. Rezultatele au fost impresionante, desi Google a spus ca trebuie realizate studii si evaluari suplimentare.

Mai multe informatii puteti gasi aici.

Microscop AR
Imaginea apartine Google.com

“Credem ca ARM are potentialul de a avea un impact mare asupra sanatatii globale, in special pentru diagnosticarea bolilor infectioase, inclusiv a tuberculozei si a malariei, in tarile in curs de dezvoltare. In plus, chiar si in spitalele care vor adopta un flux de lucru in domeniul patologiei digitale in viitorul apropiat, ARM ar putea fi utilizat in combinatie cu fluxul digital în care scannerele se confrunta in continuare cu provocari majore sau unde este necesara o revigorare rapida (de exemplu citologie, imagistica fluorescenta sau intraoperatorie). ARM poate fi adaptat pentru o gama larga de aplicatii din domeniul sanatatii, cercetarilor stiintelor vietii si stiintei materialelor. ”

– Echipa Google

Da o nota articolului