Firefox Reality – Un browser web construit special pentru VR 5/5 (1)

0
891
Vizionari
hero_Firefox REality
Imaginea apartine Mozilla.

La inceputul acestui an, cei de la Mozilla au anuntat ca lucreaza la un browser complet nou numit Firefox Reality.

Echipa de realitate mixta de la Mozilla si-a propus sa construiasca un browser web, proiectat pentru a functiona cu castile de realitate virtuala si realitate augmentata (sau realitate mixta). Mozilla a anuntat ieri prima versiune a Firefox Reality, disponibila in magazinele Viveport, Oculus si Daydream.

Firefox Reality va furniza continut imersiv utilizatorilor de casti VR, permitand utilizatorilor sa navige cu usurinta intre continutul web imersiv si 2D.

Cei de la Mozilla, au investit o cantitate semnificativa de timp, efort si cercetari pentru a afla cum sa proiecteze un browser pentru realitatea virtuala:

“A trebuit sa regandim totul, inclusiv navigatia, introducerea textului, mediile, cautarea si multe altele. Aceasta a necesitat ani de cercetare si nenumarate conversatii cu utilizatorii, creatorii de continut si partenerii hardware. Rezultatul este un browser care este construit pentru mediul pe care il serveste.”

– Andre Vrignaud, Head of Mixed Reality Platform Strategy Mozilla

dashboard firefox reality
Imaginea apartine Mozilla.

Firefox Reality utilizează acelasi motor Quantum pe care il foloseste si cea mai recentă versiune de desktop Firefox, care a fost apreciata de utilizatori si critici pentru viteza si performanta sa. Mozilla este, de asemenea, remarcat pentru angajamentul sau fata de siguranta si confidentialitatea utilizatorilor sai si a afirmat ca aceleasi caracteristici care asigura confidentialitatea si transparenta in Firefox desktop vor fi incluse in Firefox Reality.

private-browsing-Firefox Reality
Imaginea apartine Mozilla.

Una din cele mai importante caracteristici, este posibilitatea de a cauta pe web, folosind vocea. Introducerea textului inca da batai de cap pentru navigarea in realitatea virtuala, iar aceasta functionalitate este un prim pas important spre rezolvarea acestei situatii.

Mozilla lucreaza cu creatorii din intreaga lume pentru a aduce o colectie cat mai mare de jocuri, videoclipuri, medii si experiente care pot fi accesate direct de pe ecranul de pornire. In lunile urmatoare, vor adauga suport pentru bookmarks, videoclipuri 360, conturi pentru utilizatori si multe altele.

Da o nota articolului