Chrome va permite experiente de Realitate Augmentata 5/5 (1)

0
782
Vizionari
Google I/O 2018
Imaginea apartine Google.

La inceputul anului, Mozilla a introdus WebXR, cu ajutorul caruia utilizatorii pot accesa continut de realitate mixta (MR) direct din browser-ele web. Google a imbratisat aceasta idee si o aduce in browserul Chrome.

WebXR ofera o platforma pentru optimizarea si integrarea mai usoara a experientelor VR si AR chiar in browserele web, iar dezvoltatorii pot realiza experiente VR/AR pentru Chrome. Folosind WebVR, poti experimenta AR la o rezolutie de 1145 x 1807, cu 2 milioane de pixeli. Sub noul standard WebXR, acelasi continut poate fi redat la 1603 x 2529, cu 4 milioane de pixeli. Acesta dubleaza numarul de pixeli, pastrand in acelasi timp acelasi frame rate ridicat. Aceasta noua tehnologie inseamna ca dezvoltatorii pot face ca continutul web sa arate mai bine si sa functioneze mai usor prin trecerea la noul API.

Va trece ceva timp pana vom vedea obiecte 3D intr-un spatiu de realitate augmentata in interiorul  browser-elor. Din pacate API-urile Google pe care le utilizeaza WebXR pentru a face aceste experiente posibile nu sunt inca definitive, deci nu se se stie cand browserele noastre vor primi aceste actualizari majore. Avand in vedere ca 100 de milioane de telefoane si tablete sustin tehnic realitatea augmentata, este important ca Google si partenerii sa ofere aceste experiente curand.

 

Da o nota articolului