Calatoreste in Roma antica folosind realitatea virtuala 5/5 (3)

0
3357
Vizionari
Rome Reborn
Imaginea apartine romereborn.org

Daca esti pasionat de istoria Romei antice si ti-ai dorit macar odata sa fi putut vizita mareata capitala, dorinta ta e pe cale sa se implineasca. Acum poti face un tur al Romei din anul 320 A.D. intr-o experienta virtuala.

Aplicatia VR numita Rome Reborn este rezultatul muncii unui arheolog digital pasionat. Bernard Frischer de la Universitatea Indiana a lucrat impreuna cu o echipa de 50 de oameni de stiinta si experti in calculatoare timp de 20 de ani pentru a finaliza acest proiect.

Aceasta este probabil cea mai mare experienta de realitate virtuala a unui sit istoric. Rome Reborn recreeaza o zona de 5,5 kilometri patrati din Roma antica, cu 7 000 de monumente si cladiri.

Rome Reborn ofera doua tipuri de explorare. Utilizatorii pot vizualiza intregul sit intr-o experienta “de zbor”. Este nevoie de aproximativ 2 ore pentru a finaliza acest tip de tur.

Al doilea tip de experienta, ofera posibilitatea de a umbla prin unele cladiri romane. In prezent, sunt disponibile numai Bazilica Maxentius si Forumul Roman. Echipa de dezvoltatori lucreaza constant la proiect si va lansa mai multe experiente de realitate virtuala de acest tip, oferind posibilitatea sa te plimbi si prin alte cladiri:

Colosseumul
Forumurile imperiale
Panteonul
Palatul Imperial de pe Dealul Palatului.

Poti achizitiona oricare dintre experientele VR oferite, accesand acest link. Rome Reborn este disponibil pentru urmatoarele platforme: Oculus, VIVE, Apple si Microsoft.

Da o nota articolului