Apple a lansat ARKit 2 5/5 (1)

0
885
Vizionari
ArKit 2
Imaginea apartine Apple.com

Apple a lansat luna aceasta ARKit 2, o platforma care permite dezvoltatorilor sa integreze experiente AR partajate, experiente AR legate de o anumita locatie, detectarea obiectelor si urmarirea imaginilor pentru a face aplicatiile de realitate augmentata mai dinamice.

In timp ce alti lideri de pe piata realitatii augmentate, cum ar fi Microsoft si Google, incercau sa gaseasca solutii hardware (nu prea ieftine), Apple a lansat pur si simplu un update de software – ARkit. Dintr-o data, toate cele mai recente telefoane si tablete Apple pot suporta realitatea augmentata.

ARKit a fost lansat toamna trecuta, iar aceasta este deja cel de-al treilea upgrade major.

Experiente AR share-uite

Dezvoltatorii pot integra acum functiile ARKit 2 care permit mai multor utilizatori sa joace un joc sau sa colaboreze in proiecte precum renovarea casei.

Obiecte care nu dispar

Cu ARKit2 vine si posibilitatea de a lasa obiecte virtuale in lumea reala, la care, utilizatorii se pot intoarce. Ei pot incepe un puzzle pe care sa il poata continua oricand vor.

Image recognition

De asemenea, ARKit 2 extinde suportul pentru detectarea si urmarirea imaginilor, facand posibila detectarea obiectelor 3D cum ar fi jucariile sau sculpturile si adauga posibilitatea de a aplica automat reflectii reale asupra obiectelor AR.

Measure

Measure este o aplicatie iOS 12, care utilizeaza realitatea augmentata pentru a masura rapid dimensiunea obiectelor din lumea reală, asemănătoare cu o bandă. Noua aplicație oferă în mod automat dimensiunile obiectelor, cum ar fi cadre, postere și semne, și poate afișa și măsurători diagonale, poate calcula zona și permite utilizatorilor să facă o fotografie și să o partajeze cu dimensiuni precise chiar de pe iPhone sau iPad.

Usdz

Ultima dezvoltare importanta este introducerea unui format de fisier sub forma de obiect AR. Se numeste “usdz” si iti permite sa partajezi obiecte AR prin intermediul aplicatiilor de Mail sau Mesaje.

Da o nota articolului