Aplicatii AR (Realitate Augmentata) ce merita incercate 5/5 (1)

0
5352
Vizionari
aplicatii-ar-header

Realitatea Augmentata (AR) imbina liniile dintre lumea fizica si cea digitala, creand un nou tip de mediu cu care sa interactionam.

Tony Stark in His Lab Iron Man 2

Desi a aparut in urma cu 20 de ani, realitatea augmentata am inceput sa o observam cu totii in filmele SF de la Hollywood, iar in ultima vreme a devenit din ce in ce mai prezenta in diferite domenii. Tehnologia AR a fost folosita cu succes de ani buni in domeniul militar, aerospatial si chiar in televiziune (in timpul meciurilor de fotbal, spre exemplu).

Football-AR

Odata cu lansarea recenta a ARkit-ului Apple si a Google ARcore, aplicatiile de Realitate Augmentata au devenit din ce in ce mai populare si mai numeroase. Iata cateva dintre cele mai importante aplicatii AR disponibile in prezent pentru iOS si Android.

MeasureKit AR

MeasureKit va permite sa masurati cu usurinta lucruri diferite, utilizand camera de la iPhone sau iPad. Puteti masura cu usurinta unghiurile sau dimensiunile camerei fara a  avea nevoie de vreo ruleta. Instrumentul pentru masurat lungimea  este gratuit, dar toate celelalte instrumente sunt disponibile pentru o suma unica de 2,99$.

Puteti descarca MeasureKit AR din Apple Store.

MeasureKit-AR

TapMeasure AR

TapMeasure este o aplicatie asemanatoare MeasureKit, insa duce conceptul mai departe prin posibilitatea de a crea planuri si chiar modele de camera 3D, care pot fi exportate ca fisiere CAD sau folosite in SketchUp. Este gratuita pentru descarcare.

Puteti descarca TapMeasure AR din Apple Store.

TapMeasure-AR

InkHunter AR

Cum ar fi daca ai putea incerca mai intai un tatuaj inainte de a-l imprima pentru restul vietii pe piele? InkHunter este o aplicatie cool care iti permite sa proiectezi un tatuaj pe orice parte a corpului tau.
Aplicatia este disponibila pe iOS si Android.

Ikea Place

Ikea a adoptat dintotdeauna tehnologii noi pentru a se diferentia iar acum are o aplicatie noua pentru a va ajuta sa vizualizati mobilierul Ikea direct in camera voastra. Mai mult de 2.000 de produse Ikea sunt disponibile in prezent in aplicatie.

Puteti descarca Ikea Place AR din Apple Store.

Google Translate AR

Nu exista persoana care sa nu fi folosit macar o data Google Translate. Noua aplicatie AR de la Google permite utilizatorilor sa faca o fotografie a textului de tradus, iar aplicatia va reda automat traducerea in timp real. Puteti utiliza aplicatia atat online, cat si offline. Aceasta poate deveni cel mai bun prieten al vostru in calatoriile prin lume, atunci cand sunteti pierdut sau vreti sa traduceti meniul la restaurant.

Aplicatia este disponibila pe iOS si Android.

google-translate-ar

Augmented Car Finder

Fie ca ai plecat ametit de la o petrecere  sau te-ai intors in parcarea mall-ului si nu iti mai amintesti unde ai parcat masina, din fericire nu trebuie sa iti mai faci griji pentru masina ta, datorita Augmented Car Finder. Odata ce locatia masinii este setata, aplicatia genereaza un marcaj vizibil care arata pozitia masinii, cat de departe sunteti de ea si direcția pe care trebuie sa o urmati pentru a ajunge la ea. Aplicatia este gratuita dar ofera si o versiune platita, care elimina anunturile si contine instrumente suplimentare pentru marcarea locului masini cu sageti colorate specifice.

Puteti descarca Ikea Place AR din Apple Store.

car-finder-ar

Da o nota articolului