Adobe anunta Aero – platforma integrata pentru AR 5/5 (1)

0
891
Vizionari
Adobe Aero
Imaginea apartine Adobe.

Realitatea augmentata (AR) va schimba cu siguranta modul nostru de viata. De asta si-au dat seama si cei de la Adobe, iar acestia urmeaza sa lanseze proeictul Adobe Aero.

Scopul proiectului Aero este de a stabili o noua disciplina pentru designul imersiv – amestecand lumea digitala si cea fizica pentru a oferi creativilor sansa sa realizeze cu usurinta experiente AR de inalta calitate. Adobe a fost intotdeauna o companie care a imbratisat noi medii de storytelling.

Cei de la Adobe vor aduce toate instrumentele creative Adobe pe care le cunoasteti astazi – cum ar fi Adobe Photoshop CC si Dimension CC – in aceasta noua era, facandu-le AR ready. Aero va permite creatorilor sa construiasca animatii si experiente AR fara a trebui sa invete cum sa codifice.

In al doilea rand, vor fi create instrumente de proiectare imersive pentru desktop si dispozitive mobile, permitand creatorilor sa creeze experiente simple de design doar cu drag and drop.

Folosindu-se de inteligenta Adobe Sensei, Aero este conceput pentru a intelege profund lumea fizica, precum lumina, texturi, miscarea si constientizarea spatiala. Aero va alege cea mai buna modalitate de a lumina scena, astfel incat sa se amestece fara probleme in lumea reala sau cel mai bun mod de a optimiza experienta AR pentru dispozitivul pe care il utilizati la incarcarea continutului.

Adobe a mai anuntat in iunie la WWDC, colaborarea cu Apple si Pixar pentru a standardiza formatele de fisiere si modelele de interactiune pentru a oferi o experienta AR unitara.

Pentru ca realitatea augmentata sa intre intr-adevar in mainstream – Aero trebuie sa rezolve ambele parti ale ecuatiei – creatie si livrare – intr-o platforma de design imersiva.

Da o nota articolului