2018 – Anul castilor VR autonome Da o nota articolului

0
892
Vizionari
oculus_go
Viitorul VR-ului este autonom, oferind libertate de miscare si tehnologii capabile sa “urmareasca” miscarile naturale ale utilizatorilor. Marii producatori din domeniu fac tot posibilul sa ofere utilizatorilor, sisteme accesibile si atractive din punct de vedere al posibilitatilor de entertainment, lansand anul viitor casti VR capabile sa indeplineasca conditiile de mai sus. Haideti sa vedem care sunt cele mai importante lansari de sisteme VR de anul viitor:

Oculus GO

Anuntata in cadrul Oculus Connect 2017 din luna octombrie, casca Oculus Go este practic un computer mobil all-in-one. Cu un pret de 199 de dolari, Oculus Go face VR-ul mai accesibil maselor. Exista o multime de consumatori care stau pe margine asteptand sa incerce VR-ul, fie pentru ca nu detin un PC performant sau nu au un dispozitiv mobil compatibil care sa functioneze cu  Samsung Gear VR sau Google Daydream.

Oculus Santa Cruz

Tot in cadrul Oculus Connect s-au prezentat si cateva update-uri pentru al doilea prototip autonom al Oculus: Santa Cruz. Proiectul Santa Cruz suporta controlere 6DoF si detine patru camere ultra-wide, amplasate pe colturile exterioare ale setului cu casca, urmarind astfel miscarea utilizatorului si a controlerelor, permitand o miscare naturala si nerestrictionata in spatiul dorit.

HTC Vive Focus

In cadrul conferintei Vive Developer 2017 din Beijing, HTC a anuntat setul cu casca Vive Focus.  Utilizatorii nu au nevoie de senzori pentru a se deplasa in lumea virtuala a Vive Focus. HTC Vive Focus va fi produs in doua versiuni de culoare: Electric Blue pentru ~ 650$ si Almond White  600$ .  Ambele seturi de casti detin sisteme de tracking 6 DoF, utilizeaza propriile sisteme de tracking a pozitiei, dezvoltate de HTC – “World Scale” si vor veni cu un controler Bluetooth 3 DoF.

Lenovo Mirage Solo

lenovo_vr_standalone_daydream

Despre Lenovo Mirage Solo nu se stiu prea multe. Momentan am aflat doar ca va face parte din Daydream si ca va detine o baterie de 4.000 mAh si suport pentru Bluetooth 5.0. Daydream este o platforma VR dezvoltata de Google si este incorportata in sistemul de operare mobila Android.

Pico Neo VR

PIco-Neo-VR

Pico Technology, producator chinez de casti VR, a prezentat cea mai recenta casca a sa – Pico Neo VR, un dispozitiv autonom 6DoF. La fel ca HTC Vive Focus, Pico Neo va folosi API-ul open source al Vive Wave si va avea acces la o versiune mobila a Viveport din China. Spre deosebire de Vive Focus, care a fost destinat pietelor occidentale folosind platforma Daydream, Pico Neo va fi comercializat in Est impreuna cu Vive Wave, desi inca nu este sigur ce app store va folosi.

Da o nota articolului